En hälsning från oss

Mot vår och ljusare tider

Snön dalar ner, det blir vitare och vitare där ute …

Osökt kommer jag att tänka på de tider då vi ännu hade vår dagklubb. En sådan dag som idag visste man att barnen följande klubbdag skulle vara överlyckliga! Och kom det så mycket snö att den kunde plogas till en stor backe, då var det vinter som bäst!

Men vi har ingen dagklubb! Det behövs ingen backe!

I daghemmen vi besöker ser vi i alla fall att barnen njuter av den vita vinter som äntligen kom! Men ljuset som också återkommit kan vi säkert alla glädjas över.

Det ger liksom mervärde åt tillvaron, allt känns ljusare och lättare på något sätt.

Och den vita snön gör ju hela världen lite ljusare, den med!

Inom barnverksamheten i församlingen har vi fortsatt med våra daghemsbesök.

I vår har vi fått några ställen till där vi får träffa små grupper av små barn. För så är det, barnen är så små att vi på förhand skämtsamt talade om att vi får hitta på ett nonverbalt program! Första gången vi besökte de nya barnen packade vi kappsäcken full med små mjukdjur. Vi tänkte oss att söta små mjukisar och lite ”babyrytmik” skulle passa också för de allra yngsta. Och visst gjorde de det! De minsta satt och följde med med stora ögon, kanske i en vuxens famn, men de var alla med! Ingen var så blyg eller rädd att den inte kunde vara med! Igen nya upplevelser för oss barnledare – och glada sådana!

Men går vi mot ljusare tider också i församlingens barnverksamhet?

Vi har ett gott samarbete med skolan och vi hoppas att det får fortsätta. Då träffas vi varje år i samband med våra olika skolprojekt, från änglavandringen i ettan till påskvandringen i sexan.

Gärna träffar vi alla mindre barn i deras vardag. Det har varit en belönande verksamhet. Men gärna skulle vi också träffa barnens familjer. Gärna ville vi se er alla i kyrkan eller vid andra tillställningar ordnade just för er!

Vi funderar och funderar, men vi vet inte vad familjerna behöver, vill ha, orkar med.

Vi behöver er hjälp! Kyrkan finns till för alla och vi borde hitta de verksamhetsformer ni alla behöver. Vi vill gärna visa vår vackra kyrka för er, ni borde få gå omkring och undersöka allt det fina som finns att upptäcka. Vi vill gärna samla er kring sånger som kanske snart glöms bort om ingen sjunger dem. Vi vill ge er upplevelser av både stillhet och livfull glädje. Men hur?

Skolor, daghem, familjer! Ta gärna kontakt med någon av oss som jobbar i församlingen. Knyck oss i ärmen om vi går förbi, skicka ett mejl till oss, ring till oss!

Det är bara ni som vet vad ni önskar er av församlingen! Och vi behöver få veta det för att kunna planera, göra upp strategier och hitta på sätt att göra barn- och familjeverksamheten levande och familjenära!

År 2015 var kyrkans slogan ”Liten är störst”. Det handlade om barn, förstås! Samma tanke gäller fortfarande. Barn är det viktigaste vi har och därför vill vi bjuda på det bästa vi har. Hjälp oss att se barnen, att se vad de behöver, vad deras familjer behöver!

Siv Turunen, barnledare