En hälsning från oss

Härliga barn runt om i kommunen

Hösten 2017 blev den första i dagklubbens historia här i Sjundeå, då församlingen inte har någon egen dagklubb! Hur se till att vår barnverksamhet inte helt tynar bort, för barn finns det ju nog – de är bara inte längre ”dagslediga”!

Vi barnledare har redan i två års tid regelbundet fått besöka daghemmen vid sidan om vårt dagklubbsjobb. Den här hösten blev vi ambulerande för hela slanten!

Vi besöker fortfarande alla daghem och får där träffa femmisar, fyrisar och blandgrupper där också de minsta är med.

En dag i veckan träffar vi små barn och deras föräldrar i våra musik- och lekgrupper.

I år ska vi också besöka förskolans barn och i höst har vi redan hunnit besöka ettorna i skolan och sedan träffat dem på Änglavandring i kyrkan.

Skolbarn träffar vi också då vi håller Berättarklubb i Edvardsbergs eftis och i Postillan. Där berättar både vi och barnen, bibelberättelser men också mycket annat!

Vi reser runt med kappsäcken packad. Ibland är det en riktig, gammal träkappsäck, ibland är kappsäcken en plastlåda. I vårt bagage har vi bilder, dockor, mjukisdjur, barnbibel, färgläggningsbilder, ja nästan vad som helst, Lill-Kalle inte att förglömma. Han reser runt till daghemmen med oss och är han inte med är besvikelsen stor!

Det gäller att hålla tungan rätt i mun då man packar för dagens äventyr – rätta saker till rätta platser!

Någon sade att då vi nu reser runt så här mycket når vi många fler barn än om vi bara hade en barngrupp i dagklubben. Och det är ju faktiskt helt sant!

Vi får uppleva att både personal och barn glatt tar emot oss och vi får känna att vårt arbete bland barn uppskattas. Så här är det säkert inte i alla kommuner i landet.

Vart vi än kommer möts vi av glada ansikten och barn som ropar ”Hej Kati och Siv”!

Barnen vet vad vi heter, men vi kan omöjligtvis minnas vad alla barn heter, men bekanta ser de ut, våra små vänner! En del har vi först träffat i dagklubben eller i daghem och nu är de redan stora skolbarn!

Och vi inser vad det betyder att vi församlingsanställda är församlingens ansikte utåt!

Vår arbetsbild har förändrats, kommer väl att göra det i framtiden också. Men vi får träffa härliga barn, hur många som helst, varje vecka – en inte så tokig arbetsbild, eller hur!

Siv Turunen, barnledare